Avui 20 de Setembre, dia per a orar i retre homenatge al Buda Shakyamuni

http://www.escoladelesser.com

Anuncios

Shakyamuni-IMG_1995-510x677

 Avui 20 de Setembre, dia 30 del calendari Lunar, dia sagrat i de bons auspicis per a orar i retre homenatge al Buda Shakyamuni.

El Buda va ensenyar les Quatre Nobles Veritats que són: la Veritat del Sofriment, la Veritat de l’Origen del Sofriment, la Veritat del camí que condueix al Cessament del Sofriment i la Veritat de la Cessació del Sofriment.

  “Ara, aquesta és la noble veritat sobre el sofriment: El naixement ve amb dolor, la decadència és dolorosa i la mort és dolorosa. La unió amb el que és desagradable és dolorosa; dolorós és separar-se del que és agradable, i qualsevol desig que no és satisfet, això també és dolorós. En resum: les condicions corporals que broten de l’aferrament són doloroses. Aquesta és la noble veritat  pel que fa al sofriment”.

 

Quan el Buda va exposar sobre la Veritat del Sofriment, va declarar que el sofriment  ha de ser vist a través de la lent de la saviesa. Els éssers ordinaris no són capaços de veure la veritable naturalesa del sofriment i, per tant, són turmentats pel sofriment  un cop i un altre. Ells no tenen la visió correcta per veure la Veritat del Sofriment, que es referencien en els tres tipus de sofriment: el sofriment de dolor, el sofriment del canvi i el sofriment generalitzat agreujat.

 

Tots els éssers humans experimenten les quatre corrents de sofriment  d’una manera o altra, sent les quatre corrents: el sofriment del naixement, la vellesa, la malaltia i la mort. Els déus experimenten el sofriment  en saber la data de la seva mort en l’últim moment i veure el sofriment  inimaginable dels regnes inferiors en els que renaixeran. Els semidéus sofreixen sense parar a causa de les lluites i la gelosia. Els animals sofreixen  per ser muts i ser objecte d’explotació. Els fantasmes famolencs sofreixen  de fam i set. Els éssers de l’infern sofreixen  de calor extrema i fred amarg, juntament amb altres nombroses agonies.

 

  “Ara, aquesta és la noble veritat sobre l’origen del sofriment: en veritat, és el desig qui causa que es renovi l’existència, acompanyat de la voluptuositat, buscant la satisfacció del desig ara aquí, ara allà, el desig per la gratificació de les passions, l’ànsia d’una vida futura, i l’ànsia de felicitat en aquesta vida. Aquesta és la noble veritat sobre l’origen del sofriment “.

 

Tots els éssers que senten reconeixen l’existència del sofriment, però la majoria viuen en la ignorància de quina és la seva causa i no saben com alleujar-lo. És per això que el Buda va ensenyar la Veritat de l’Origen del sofriment.
Si un sap sobre el sofriment i comprèn per què hem de patir, llavors un és capaç d’abandonar l’arrel de la seva causa, que és la ignorància que condueix a l’aferrament i la ira. Un ha de practicar el Camí.

 

  “Ara, aquesta és la noble veritat sobre la destrucció del patiment. Veritablement, és la destrucció, en la qual cap passió roman, d’aquesta mateixa set. És deixar-la a una banda, estar lliure d’aquesta set !. Aquesta és la noble veritat sobre la destrucció del sofriment”.

 

La tercera línia de l’ensenyança és la Veritat del Camí. La Veritat del Camí té quatre característiques: el camí, la consciència, l’assoliment de la llibertat definitiva i la pràctica dels vuit abandonaments (condensat com) la ignorància, el desig, la ira, l’orgull, el dubte, l’avarícia, la gelosia i el punt de vista equivocat.

 

  “Ara, aquesta és la noble veritat sobre el camí que porta a la destrucció de la tristesa: en veritat és aquest noble camí òctuple, és a dir, el punt de vista correcte; aspiracions correctes; parla correcta; comportament correcte; suport correcte; esforç correcte; pensaments correctes; contemplació correcta. Aquesta és la noble veritat sobre la destrucció de la tristesa “.

 

L’última línia, la Veritat de la Cessació, és el fruit de practicar el Camí. És el desenvolupament conscient que es produeix a través de la pràctica del Camí, el que condueix a la purificació de tots els karmes i il·lusions vanes. El sofriment ha de ser considerat com un patiment on la causa arrel necessita ser extreta com si fos un verí, i el camí com la medicina que necessita ser administrada. Només llavors es pot aconseguir la cessació.

 

 El Buda va dir: “La gent s’aferra a les seves possessions mundanes i passions egoistes tan cegament com per sacrificar la seva pròpia vida per ells. Son com un nen que intenta menjar una mica de mel untada en el tall del ganivet. La quantitat no és de cap manera suficient per apaivagar la seva gana però, tot i així, s’arrisca a ferir-se la llengua “.

 

Mantra de Buda Shakyamuni

Tayatha Om Muni Muni Maha Muni Ye Svaha

 

15977452_1149175318493976_107217784506826713_n21762091_480947852267538_6210754499369871534_n15873112_1869021506702189_2292492619200223149_n

 

 

http://www.escoladelesser.com/ca/avui-20-de-setembre-dia-per-a-orar-i-retre-homenatge-al-buda-shakyamuni/

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s